Hráškové krokety s oreganovým krémem

320

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 10 minut + 2 hodiny odležení

ingredience

• 530 g vyloupaného hrášku • 120 g kadeřavého hlávkového salátu • 120 g hlávkového salátu • 40 g strouhanky • 40 g strouhaného parmazánu • 20 g hladké mouky • 15 g lístků čerstvého oregana • 2 žloutky • 2 vejce • arašídový olej • olivový olej extravergine s lehkou ovocnou příchutí • citrón • sůl • pepř

postup

Do vroucí osolené vody nasypte hrášek a cca 8–10 minut vařte, sceďte, na jemno rozmixujte a propasírujte, abyste odstranili slupky. Hráškový krém nalijte do mísy, přidejte žloutky, sůl, pepř, mouku, strouhanku, 20 g strouhaného sýra a dobře promíchejte, aby se vše hladce spojilo. Do pekáče rozprostřete pečicí papír, vložte čtvercovou formu na těstoviny o délce strany 4,5 cm a výšce 3 cm. Potřete olejem, nalijte hráškový krém, horní vrstvu zarovnejte. Těstovinovou formu vyjměte a stejným způsobem připravte dalších 7 kroket. Poté pekáček dejte na 2 hodiny do lednice nebo na 30 minut do mrazáku. Ztuhlé krokety bude jednodušší obalit. Oba saláty ponořte na několik minut do mísy se studenou vodou, budou křupavější. Vejce uvařte na tvrdo, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Dejte do mixéru, přidejte 20 g strouhaného sýra, 10 ml citrónové šťávy, 70 ml oleje, oreganové lístky, osolte, opepřete a rozmixujte do hladkého krému. Hráškové krokety obalte v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance. V pánvi na dostatečně rozpáleném oleji na 160–170 °C smažte 10 minut. Saláty sceďte a osušte. Podávejte 2 krokety na osobu společně se salátem a odděleně s oreganovým krémem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.