Hovězí tatarský biftek s fíky a cuketou

256

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

• 500 g mletého hovězího masa • 170 g světle zelené cukety typu trombetta • 8 sušených fíků • limeta • čerstvý zázvor • balzamikový ocet • peperoncino • sezam • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Vložte fíky do kastrolu s 500g vody, 50 g octa a špetkou soli a nechte je vařit 1 minutu po dosažení varu. Nakrájejte cukety na nepravidelné kusy a opečte je na pánvi na olivovém oleji asi 5-6 minut. Ochuťte mleté hovězí limetovou kůrou, nastrouhaným čerstvým zázvorem, 3 lžícemi oleje, solí, balzamikovým octem a peperoncinem. Vytvořte 20 kuliček, lehce je stlačte v dlani, obalte je z obou stran v sezamových semínkách a servírujte s cuketami a fíky pokapané balzamikovým octem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.