• 500 g mletého hovězího masa
• 170 g světle zelené cukety typu trombetta
• 8 sušených fíků
• limeta
• čerstvý zázvor
• balzamikový ocet
• peperoncino
• sezam
• olivový olej extravergine
• sůl
• pepř
postup
Vložte fíky do kastrolu s 500g vody, 50 g octa a špetkou soli a nechte je vařit 1 minutu po dosažení varu.
Nakrájejte cukety na nepravidelné kusy a opečte je na pánvi na olivovém oleji asi 5-6 minut.
Ochuťte mleté hovězí limetovou kůrou, nastrouhaným čerstvým zázvorem, 3 lžícemi oleje, solí, balzamikovým octem a peperoncinem. Vytvořte 20 kuliček, lehce je stlačte v dlani, obalte je z obou stran v sezamových semínkách a servírujte s cuketami a fíky pokapané balzamikovým octem.