Hovězí tatarák s drobenkou z kaparů a oliv

369

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut

ingredience

• 500 g žlutých paprik • 480 g hovězí svíčkové • 200 g čerstvé krémové robioly • 70 g hladké mouky • 50 g másla • 40 g mandlové mouky • 30 g kaparů zbavených soli • 30 g vypeckovaných oliv taggiasche v oleji • 20 g jemné krupice • 2 šalotky • 1 žloutek • olivový olej extravergine • sůl • bílý pepř

postup

Papriky očistěte, odstraňte bílé části a semínka a nakrájejte dužinu na kousky. Jednu šalotku oloupejte, nakrájejte ji na tenké plátky a nechte zpěnit pár minut ve velkém hrnci na 2 lžících oleje; přidejte kousky papriky, zvyšte teplotu a po 1–2 minutách zalijte 400 ml vody; snižte teplotu a nechte přikryté dusit cca 1 hodinu. Odstavte z ohně, rozmixujte na krém, osolte, opepřete a doplňte trochou oleje. Kapary a olivy nahrubo nasekejte. Smíchejte hladkou mouku s mandlovou moukou, krupicí, 1 žloutkem, 5 g soli a máslem na drobivé těsto, do kterého vmíchejte kapary a olivy. Těsto rozložte ve vrstvě o síle 1 cm na plech vyložený pečicím papírem a pečte „drobenku“ v horkovzdušné troubě cca 25 minut při 160 °C. Zbylou šalotku nakrájejte na jemno. Robiolu ochuťte hojným množstvím pepře, špetkou soli a kapkou oleje. Míchejte, dokud nezískáte hladkou a krémovou směs. Hovězí maso nakrájejte na malé kostičky a ochuťte solí, pepřem a olejem. Na každý talíř dejte trochu paprikového krému, po 3 nocích tatarského bifteku, ochucenou robiolu a doplňte kousky drobenky a podle chuti ozdobte divokým fenyklem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.