Hovězí plátky s čekankou

Tagliata di manzo con scarola
220

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 50 minut + 3 hodiny marinování

ingredience

  • 750 g hovězí roštěné
  • 500 ml suchého bílého vína
  • 300 g čekanky
  • 4 –5 ančoviček v oleji
  • citrón
  • česnek
  • petrželová nať
  • rozmarýn
  • bobkový list
  • šalvěj
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Dejte vařit víno, přidejte lístek bobkového listu, větvičku rozmarýnu, snítku šalvěje, stroužek česneku a 2 lžíce oleje.

Maso očistěte, částečně zbavte tuku, vložte do mísy, přilijte vroucí víno a cca 3 hodiny nechte marinovat. 

Čekanku očistěte, jednotlivé lístky oddělte a příčně na půlku překrojte. 

Maso vyjměte z marinády, osušte a lehce opečte v pánvi. Poté vložte do pekáče a pečte na 200 °C cca 17 minut.

Mezitím ve větší pánvi orestujte čekanku, přidejte 2 lžíce oleje, ančovičky a vařte cca 2–3 minuty. 

Maso vyjměte z trouby, přikryjte potravinovou fólií a 10–15 minut nechte odležet. Poté maso nakrájejte na plátky a vyskládejte na servírovací talíř s čekankou. Osolte, opepřete, posypte nasekanou petrželovou natí a na nudličky nakrájenou citrónovou kůrou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.