


ingredience
- 750 g hovězí roštěné
- 500 ml suchého bílého vína
- 300 g čekanky
- 4 –5 ančoviček v oleji
- citrón
- česnek
- petrželová nať
- rozmarýn
- bobkový list
- šalvěj
- olivový olej extravergine
- sůl
- pepř
postup
Dejte vařit víno, přidejte lístek bobkového listu, větvičku rozmarýnu, snítku šalvěje, stroužek česneku a 2 lžíce oleje.
Maso očistěte, částečně zbavte tuku, vložte do mísy, přilijte vroucí víno a cca 3 hodiny nechte marinovat.
Čekanku očistěte, jednotlivé lístky oddělte a příčně na půlku překrojte.
Maso vyjměte z marinády, osušte a lehce opečte v pánvi. Poté vložte do pekáče a pečte na 200 °C cca 17 minut.
Mezitím ve větší pánvi orestujte čekanku, přidejte 2 lžíce oleje, ančovičky a vařte cca 2–3 minuty.
Maso vyjměte z trouby, přikryjte potravinovou fólií a 10–15 minut nechte odležet. Poté maso nakrájejte na plátky a vyskládejte na servírovací talíř s čekankou. Osolte, opepřete, posypte nasekanou petrželovou natí a na nudličky nakrájenou citrónovou kůrou.