Hovězí bruscit z Busta Arsizia

Bruscitti di Busto Arsizio
190

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6-8
 doba přípravy: 3 hodiny a 45 minut

ingredience

  • 250 g vysokého žebra
  • 250 g hrudí
  • 250 g kulaté plece (falešné hovězí svíčkové)
  • 250 g hovězího krku
  • 50 g másla
  • 20 g pancetty
  • 1 stroužek česneku
  • fenyklová semínka
  • víno Gattinara
  • sůl
  • pepř

postup

Všechno hovězí maso nakrájejte na kousky o velikosti mandle. Do litinového hrnce dejte máslo, na kousky  nakrájenou pancettu, nakrájené maso, sůl, pepř, oloupaný stroužek česneku a 2 lžičky fenyklových semínek (v lombardském dialektu se nazývají erba bona, dobrá tráva) uzavřených v gázovém pytlíku. 

Dejte vařit na mírný plamen, přiklopte těžkou poklicí, aby během vaření nedocházelo k nadměrnému úniku páry. Nechte vařit cca 3 hodiny a každých 15 minut promíchejte dřevěnou vařečkou. 

Během vaření kontrolujte množství tekutiny v hrnci, pokud je jí moc, poklici odstraňte, v opačném případě, kdy je maso příliš vyschlé, nepřidávejte vodu, ale trochu másla. Před koncem vaření fenyklový sáček vyjměte, vařte na prudkém ohni, přilijte sklenici vína a několik minut ho nechte vyvařit. Poté na mírném ohni po dobu 20–25 minut úplně víno redukujte. 

Hotový bruscit podávejte dle chuti s chlebem z žita, kukuřice a pšenice nebo s polentou, která patří mezi tradiční přílohu. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA

Pro přípravu tohoto pokrmu použijte raději maso z krávy než z býka. Obsahuje více vody, je ideální pro delší vaření a není třeba přidávat další tekutinu.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.