Houbový dort s lilkem, brambory a aromatickým chlebem

400

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 15 minut

ingredience

• 350 g brambor • 250 g hříbků • 150 g lilku • 120 g střídky z bílého chleba • oregano • tymián • majoránka • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Střídku na hrubo rozmixujte. Nasekejte na jemno lístky tymiánu, majoránky a oregana. Přisypte ke střídce, přidejte špetku soli, opepřete, přilijte 1–2 lžíce oleje a míchejte tak, aby se vše spojilo. Brambory očistěte, na krouhači nakrájejte na plátky o velikosti 3–4 mm, poté ve vroucí osolené vodě vařte cca 3 minuty, sceďte a látkovou utěrkou osušte. Lilek oloupejte a nakrájejte na plátky o velikosti 3–4 mm. Hříbky očistěte a nakrájejte na stejně velké plátky jako předchozí zeleninu. Do dortové formy o průměru 22 cm a hloubce 4 cm vložte pečicí papír, potřete olejem, posypte střídku smíchanou s bylinkami, přidejte první vrstvu brambor, osolte, posypte znovu aromatickou střídkou, přidejte hříbky, osolte, znovu střídka a lilek. Stejným způsobem vrstvěte do té doby, než upotřebíte všechny připravené suroviny. Jako poslední vrstvu dejte brambory, střídku, olej a špetku soli. Přimáčkněte a dejte péct na 180 °C na 40 minut. Vlažné podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.