Hamburger ze štikozubce

353

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

• 500 g namletých filetů ze štikozubce • 20 g bílého chleba bez kůrky • 16 rajčátek • 4 houstičky (60 g) • 4 listy hlávkového salátu • 1 malá okurka • petrželová nať • olivový olej extravergine • sůl

postup

Rozpusťte chléb v troše vody a rozmíchejte s rybou, špetkou petrželové nati a špetkou soli. Vytvořte 4 hamburgery ve tvaru houstičky. Můžete je osmahnout v pánvi s trochou oleje nebo, abyste předešli polámání placiček, péct asi 10 minut v troubě při 200 °C na pekáči pokrytém pečicím papírem. Nakonec je osolte. Rozkrojte houstičky. Rajčata rozkrojte, odstraňte semínka, ořízněte špičky, rozmačkejte rajčata vidličkou, osolte, ochuťte trochou oleje a navršte na houstičky. Rajčata překryjte listem hlávkového salátu nakrájeného na úzké proužky, následuje rybí hamburger, oloupaná a nakrájená okurka a druhá část houstičky. Ihned podávejte, přičemž můžete doplnit oblohou ze sezónní zeleniny.   TIP LA CUCINA ITALIANA Forma hamburgeru je nejlepší způsob, jak podávat ryby a zeleninu dětem, které tyto potraviny jinak zpravidla odmítají.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.