Gratinované cibule s bylinkovou drobenkou

300

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

• 16 bílých cibulí (800 g) • 180 g bílého chleba • majoránka • pažitka • tymián • bazalka • čerstvé oregano • petrželová nať • olivový olej extravergine • sůl

postup

Cibule omyjte, ale neloupejte, a vařte v celku cca 50 minut v osolené vodě. Chléb rozmixujte s 80 ml oleje, solí a 3 lžícemi míchaných nasekaných bylinek. Cibule slijte a oloupejte; oba konce cibulí odkrojte; překrojte každou cibuli horizontálně na poloviny a každou půlku posypte bylinkovou drobenkou. Dejte na 5 minut zapéct do trouby pod gril. Velká zeleninová párty: kukuřičné klasy v italském stylu, první houby, cibule s křupavou kůrčičkou, fazole na brusketách. A dort cappuccina ze zeleného salátu přikrytého vrstvami těsta, jak ho dělají hospodyně v Ligurii.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Pro jinou aromatickou variantu můžete použít směs bylinek v provensálském stylu tak, že nahradíte pažitku a petrželovou nať mátou, divokým fenyklem a saturejkou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.