Glazovaná zelenina na medu

Verdure glassate al miele
603

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

  • 300 g boretánské cibule
  • 120 g vodnice
  • 50 g medu
  • 4 artyčoky
  • máslo
  • bobkový list
  • česnek
  • tymián
  • suché bílé víno
  • bílý vinný ocet
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Očistěte artyčoky tak, aby zůstal cca 2 cm stonek. Rozkrojte artyčok na polovinu a vydlabejte vnitřek. 

Orestujte stroužek neoloupaného česneku s větvičkou tymiánu a trochou oleje. Přidejte artyčoky a ještě restujte. Posolte, opepřete, podlijte skleničkou vína a povařte 10 minut. 

Očistěte cibulky, odstraňte jejich spodní část, vložte do rendlíku s oříškem másla, trochou oleje, medem, bobkovým listem a špetkou soli. Zalijte 2 skleničkami vody a 2 skleničkami octa a vařte cca 15 minut. 

Oloupejte vodnici a nakrájejte na měsíčky, ořežte měsíčky trochu nožíkem tak, aby dostaly kulatý tvar. Ponořte je do horké vroucí, lehce osolené vody, vařte 15 minut a pak je sceďte. 

Přidejte do rendlíku cibuli, artyčoky a vodnici, dobře promíchejte, vařte další 2 minuty, vypněte vařič a podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.