Fusilli se zelenými paprikami, rajčaty a sardinkami

428

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

• 500 g větších těstovin fusilli • 230 g zelených paprik friggitelli • 40 g cherr y rajčátek • 30 g opláchnutých kaparů • 18 plátků sardinek v oleji • česnek • sůl • olivový olej extravergine

postup

Očištěné papriky nakrájejte na tenké plátky. Kapary nakrájejte na hrubo. Těstoviny uvařte al dente ve vroucí osolené vodě. Mezitím do větší pánve nalijte 3 lžíce oleje, přidejte lehce rozmáčklý vyloupaný česnek, nakrájenou papriku a 2 plátky na jemno nakrájených sardinek. Vše orestujte, přidejte 2 lžíce teplé vody a nechte ji vyvařit. Těstoviny sceďte, dejte do pánve s paprikami a několik minut společně povařte. Odstavte, česnek vyjměte, přimíchejte nakrájená rajčátka, ostatní nakrájené sardinky, kapary, promíchejte a ihned podávejte.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Friggitelli nebo také friarielli jsou papriky, které jsou menší než klasické papriky, jsou sladké a ideální na smažení. Těstoviny připravené podle tohoto receptu můžete též podávat vlažné nebo studené.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.