Friselle s rukolou a mortadelou

466

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 15 minut

ingredience

• 150 g mortadelly nakrájené na velmi tenké plátky • 150 g zelených rajčat • 6 ks sucharů friselle • rozmarýn • rukola • kapary • olivový olej extravergine • sůl

postup

Dejte do větší mísy několik sklenic vody, špetku soli a několik větviček rozmarýnu, které otřete o stěny mísy tak, aby lépe zanechaly ve vodě své aroma. Nakrájejte rajčata na klínky, dejte je do mísy a ochuťte olivovým olejem a špetkou soli. Ponořte větší suchary na dvě vteřiny do připravené ochucené vody, aby se namočily, ale nenasákly. Rozložte je na tác, na ně dejte listy rukoly, kousky rajčat, stočený plátek mortadelly a několik lehce nasekaných kaparů. Na závěr pokapejte vše olivovým olejem a servírujte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.