Frikasé z perličky s piniovými semínky

Fricassea di faraona con pinoli
342

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

  • 1 naporcovaná perlička s játry (1,1 kg)
  • 30 g piniových semínek
  • 30 g šalotky
  • 3 vejce
  • citrón
  • zeleninový vývar
  • suché bílé víno
  • máslo
  • petrželová nať
  • olivový olej extravergine
  • hrubozrnná a jemná mořská sůl

postup

Pražte piniová semínka na pánvi s trochou oleje po dobu 2–3 minut. Nakrájejte na jemno šalotku a krátce ji na mírném plameni restujte ve větším hrnci s trochou másla, lžící oleje, špetkou hrubozrnné soli a snítkou petrželové natě po dobu 1–2 minut. Osolte kousky perličky pouze z vnitřní strany a položte do hrnce s orestovanou šalotkou stranou, kde je kůže a opékejte na středním plameni po dobu 3–4 minut, pak maso otočte a restujte další 3–4 minuty. Maso podlijte skleničkou vína a 2 sběračkami teplého zeleninového vývaru. Přikryjte pokličkou a duste ještě 5 minut, pak přidejte játra rozkrojená na dvě části, piniová semínka a pokračujte ve vaření dalších 30 minut. Vyšlehejte vejce se šťávou z půlky citrónu, polijte maso, jemně míchejte a vařte, dokud vejce nedostanou krémovou konzistenci. Pak vařič vypněte. Podle potřeby ještě osolte. Frikasé ozdobte trochou nastrouhané citrónové kůry a podávejte.   Nevíte si rady, jak naporcovat perličku? Vyzkoušejte naši kuchařskou školu a návod krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.