Filety z pilobřicha s mangoldem a kaparami

Filetti di pesce San Pietro con erbette ai capperi
171

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 25 minut + 1 hodina marinování

ingredience

  • 700 g filetů pilobřicha ostnatého (ryba sv. Petra)
  • 350 g mladého mangoldu
  • 50 g másla
  • 20 ml olivového oleje extravergine
  • kapary v soli
  • krupice z hrubé pšenice
  • petrželová nať
  • bobkový list
  • mléko
  • sůl

postup

Vložte filety do zapékací nádoby, zalijte je mlékem, aby byly ponořené, a nechte 1 hodinu marinovat. Pak je nechte okapat, osušte a obalte v krupici, přebytečnou sklepejte. 

Na pánvičce rozehřejte máslo a olej s bobkovým listem.

Filety vkládejte na pánvičku masem dolů a přikryjte; otočte po 3 minutách a pokračujte další 3 minuty ve smažení, stále na středně silném ohni i s pokličkou. 

Ve vroucí neosolené vodě vařte po dobu 2 minut mangold al dente, pak nechte okapat, neždímejte. 

V průběhu vaření vyjměte z hrnce filety a vložte pod ně mangold a polovinu lžíce nasekaných kapary zbavených soli, špetku sekané petrželové nati a polovinu sběračky vody. 

Ochuťte solí, nechte 1 minutu dochutit, vypněte a servírujte filety na dušeném mangoldu. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA

Tento recept spojuje velkou jednoduchost přípravy a výjimečně podmanivý gastronomický zážitek: výrazná chuť kaparů a minerální chuť mangoldu stupňují skvělou chuť masa ryby svatého Petra, k níž přispívá i křupavý obal v krupici.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.