Filet ze síha na másle a šalvěji

497

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 25 minut

ingredience

• 400 g filetů ze síha • 80 g bílého chleba • 25 g kuliček tapioky • máslo • šalvěj • hladká mouka • sůl

postup

RECEPT Z LOMBARDIE

Chléb nakrájejte na velmi tenké plátky a opečte ho v troubě. Přiveďte k varu 500 ml osolené vody, vmíchejte tapioku a vařte 12 minut. Pak slijte přes jemný cedník.  Ve velké pánvi rozehřejte 20 g másla s několika lístky šalvěje, přidejte filety ze síha obalené v mouce a z každé strany je pečte 3 minuty. Nakonec je osolte. Rozpalte 50 g másla, až získá oříškovou barvu, a vmíchejte tapioku. Na talířích podávejte filety ze síha prokládané opečeným chlebem, dochuťte tapiokou a lístky šalvěje.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Tapioka je škrob z kořene manioku. Prodává se ve formě drobných kuliček, které se používají k zahušťování krémů a polévek.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.