Fazolový guláš s opečeným chlebem

377

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

• 200 g čerstvých vyloupaných fazolí borlotti • 200 g čerstvých vyloupaných fazolí cannellini • 200 g čerstvých vyloupaných fazolí černé oko • 3 velké plátky bílého chleba • 2 keříčková rajčata • 1 pórek • česnek • olivový olej extravergine • sůl

postup

Fazole uvařte ve vroucí neosolené vodě cca 10 minut, pak je slijte. Konec pórku odkrojte a pórek nakrájejte na tenká půlkolečka; dejte je do pánve se všemi druhy fazolí, 2 lžícemi oleje a kapkou vody a vařte na mírném ohni 18–20 minut. Slupku rajčat nařízněte svrchu do kříže a spařte 1 minutu ve vroucí vodě. Pak je oloupejte, odstraňte semínka a dužinu nasekejte. Přidejte ji k fazolím, vařte dalších 10 minut a nakonec osolte. V pánvi ohřejte 2 lžíce oleje; oloupaný stroužek česneku napíchnutý na vidličce protáhněte olejem, aby jím byl provoněn, pak česnek odstraňte.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Fazole černé oko jsou těžko k sehnání čerstvé. Můžete použít 100 g sušených, které před vařením necháte 12 hodin namočené ve vodě a dejte je vařit o 10 minut dříve než ostatní druhy fazolí.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.