Falešné vejce s gorgonzolou

18

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 20 minut

ingredience

• 300 g mléka • 140 g pikantní gorgonzoly • 4 g želatiny • 4 plátky točené pancetty • meloun • čerstvá smetana • kukuřičný škrob • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Zahřejte mléko se špetkou soli. Těsně před dosažením varu přidejte 2 g kukuřičného škrobu, rozpuštěného ve lžíci vody a vypněte plamen. Přidejte vyždímanou želatinu a nechte ji rozpustit v ještě horkém mléce. Potom směs vlijte do většího pekáče či zapékací mísy, aby vznikla vrstva o 2–3 mm. Vložte do lednice a nechte odpočívat 1 hodinu. Dejte plátky pancetty mezi dva archy pečicího papíru a mezi dva plechy. Vložte do trouby a nechte sušit na 200 °C 7 minut. Lžící na zmrzlinu vydlabejte dužinu melounu tak abyste dostali 4 lehce zploštělé kuličky. Nakrájejte na kostičky gorgonzolu a rozmixujte jí 80 g se 4 lžícemi smetany. Vyjměte z lednice zatuhlý mléčný krém a vykrojte z něj 4 kruhy o průměru 10–12 cm. Položte je na talíře a pod ně položte několik kousků gorgonzoly, aby to připomínalo bílek. Navrch položte kuličku melounu, která znázorňuje žloutek. Dokončete několika kapkami sýrového krému, posypte zbylými kousky, ozdobte křupavým plátkem pancetty, kapkou olivového oleje a černým pepřem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.