Fajitas s čerstvými fazolemi borlotti

360

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

• 700 g čerstvých fazolových lusků borlotti • 500 g červených, zelených a žlutých paprik • 120 g rajčat San Marzano • 120 g uzeného sýra Scamorza • 80 g šalotky • 6 tortill • římský kmín • zeleninový vývar • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Vyloupejte fazolové lusky borlotti, získáte asi 400 g fazolí. Dejte je vařit do studené vody, 15 minut od začátku varu. Šalotku oloupejte, nakrájejte na jemné plátky a osmažte ji v pánvi na dvou lžících oleje. Slijte fazole a přidejte je do pánve se šalotkou, pár minut vše prohazujte, aby se chutě promíchaly. Rajčata nakrájejte na kousky a přidejte je do pánve. Směs osolte, okořeňte špetkou kmínu a zalijte naběračkou zeleninového vývaru. Přikryjte a vařte 25–30 minut na nízkém plameni, dokud fazole nezměknou a tekutina se nevyvaří. Nakonec osolte a opepřete. Nakrájejte papriky na tenké plátky, 5 minut je restujte v pánvi se 2 lžícemi oleje a špetkou soli. Tortilly naplňte paprikami, fazolkami, sýrem nakrájeným na kousky a zabalte je. Servírujte fajitas ještě teplé nebo vlažné.   TIP LA CUCINA ITALIANA Chcete-li použít sušené fazole, nechte je namočené přes noc a vařte je alespoň 2 hodiny. Můžete také použít fazole v konzervě, zrychlíte a zjednodušíte tím přípravu. Konzervované fazole vařte pouze 10 minut v zeleninovém vývaru s rajčaty.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.