Dušený králík

333

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

• 1,5 kg králičího masa • 600 g rajčat typu Peruni • 50 g piniových oříšků • máslo • česnek • šalvěj • bobkový list • rozmarýn • muškátový květ • suché bílé víno • olivový olej extravergine • sůl

postup

Očistěte králičí maso a nakrájejte ho na velké kusy. Orestujte ho v kastrolu na oříšku másla se dvěma stroužky česneku, 2–3 lžícemi oleje, šalvějí, rozmarýnem a bobkovým listem, asi 10 minut za občasného otočení. Když je maso do zlatova opečené, osolte, ovoňte muškátovým oříškem a potom přilijte půl sklenice suchého bílého vína a nechte odpařit. Nakrájejte na větší kusy rajčata a přidejte do kastrolu. Nechte vařit pod pokličkou asi 25 minut. Opečte lehce piniové oříšky a přidejte je ke králíkovi nakonec, těsně před servírováním.   TRADICE:  V Ligurii se dle tradice tato omáčka používá k ochucení těstovin, králík se v této přípravě servíruje s polentou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.