Cizrnové straccetti s garnáty

488

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 20 minut

ingredience

• 150 g hladké mouky • 150 g cizrnové mouky • 150 g jemné krupice z tvrdé pšenice • 12 garnátů • 4 vejce • 2 šalotky • Martini dry • cherry dry • bílé víno • rajčatový koncentrát • čerstvá feferonka • rozmarýn • sůl • česnek • olivový olej extravergine

postup

Garnáty očistěte a hlavičky oddělte. V pánvi rozehřejte tenkou vrstvu oleje, přidejte šalotky překrojené na poloviny, hlavičky garnátů a větvičku rozmarýnu. Rychle vše vařečkou zamíchejte tak, aby hlavy pustily šťávu. Zalijte 100 ml Martini, 100 ml vína a 100 ml sherry. Přidejte 1 lžíci rajčatového koncentrátu a vodu tak, aby hlavičky garnátů byly ponořené. Vařte na středním ohni 45 minut, pak omáčku přefiltrujte. Smíchejte oba druhy mouky a krupici a spolu se 4 vejci zadělejte měkké, hladké těsto. Zabalte ho a nechte v lednici 30 minut odpočívat. Těsto pak rozválejte na plát o síle 2 mm a nakrájejte z něj libovolné tvary (cáry), které vařte 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Slijte je a nechte zatím stranou. V pánvi na troše rozehřátého oleje se stroužkem neoloupaného česneku a několika kolečky feferonky orestujte garnáty, z každé strany 30 vteřin. Těstoviny rozdělte do talířů, přelijte je omáčkou a doplňte každou porci garnáty, několika opečenými kolečky feferonky a rozmarýnem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.