Cizrnové krokety s hovězím masem a bylinkovým jogurtem

Crocchette di ceci e manzo con yogurt alle erbe
93

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 45 minut + 1 hodina vychladnutí

ingredience

  • 240 g vařené cizrny
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 30 g bílého chleba
  • 10 g piniových oříšků
  • 10 g strouhaného parmazánu
  • 1 šalotka
  • 1 vejce
  • mléko
  • petrželová nať
  • máta
  • tymián
  • strouhanka
  • řecký bílý jogurt
  • hlávkový salát
  • arašídový olej
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Chleba namočte v mléce. Mleté maso dejte do mísy, přidejte nasekanou šalotku, strouhaný sýr, vymačkaný chleba, na hrubo nasekané piniové oříšky, osolte a opepřete. Rozmixujte 2/3 množství cizrny, přidejte vejce, sůl, pepř, hrstku tymiánu, máty a nasekanou petrželovou nať. Přidejte masovou směs a dobře promíchejte. Dejte do lednice odležet na cca 1 hodinu. 

Z připravené směsi tvarujte menší krokety (o ø 2 cm a délce 4 cm) a obalte ve strouhance. V pánvi na rozpáleném oleji krokety osmažte do zlatova, cca 3–4 minuty. Upečené krokety odložte na papírovou utěrku. 

Jogurt smíchejte s trochou oleje, přidejte sůl, pepř a nasekané bylinky. Stejným způsobem dochuťte i zbývající cizrnu. 

Smažené krokety podávejte na hlávkovém salátu společně s jogurtem a cizrnou.

 


TIP LA CUCINA ITALIANA 

Krokety můžete také rozprostřít na plech na pečicí papír a péct 10 minut v horkovzdušné troubě na 200 °C.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.