Císařský trhanec s brusinkami

Schmarren soffiato di farina gialla con mirtilli rossi
390

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 10 minut

ingredience

  • 600 ml mléka
  • 150 g středně umleté kukuřičné integrální mouky
  • 80 g másla
  • 6 lžic krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 1 sklenička brusinek
  • pomeranč
  • citrón
  • mletá skořice
  • moučkový cukr
  • sůl

postup

Mléko nalijte do hrnce, přidejte 50 g másla, 2 lžíce krupicového cukru, špetku soli a špetku skořice. Poté postupně přimíchejte kukuřičnou mouku a šlehačem dobře promíchejte. 

Na mírném ohni za stálého míchání cca 20 minut nechte vařit. 

Poté těstíčko nalijte do hlubší mísy, nechte vychladnout na 60 °C a přimíchejte 3 vejce. 

Z 3 bílků a 2 lžic moučkového cukru ušlehejte sníh a opatrně k připravenému těstíčku přimíchejte. Přidejte kůru z ½ pomeranče a ½ citrónu. 

Zbylé máslo dejte do zapékací mísy, přilijte připravené těstíčko a na mírném ohni cca 2 minuty nechte péct. Poté dejte do trouby vyhřáté na 200 °C na 8–10 minut. 

Upečené těsto natrhejte v pekáčku, přidejte 2 lžíce krupicového cukru a na prudkém ohni nechte zkaramelizovat. 

Hotový trhanec posypte moučkovým cukrem a společně se lžící brusinek ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.