Cibulová polévka

391

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina a 20 minut + 3 hodiny vypocení

ingredience

• 1 kg světlé cibule • 400 g keříkových rajčat • 50 g pancetty (slaniny) • 6 vajec • bazalka • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky, ponořte do vody na 2–3 hodiny. Během té doby vodu 1–2x vyměňte. Takto cibule získají lahodnější chuť. Rajčata nakrájejte na kousky, rozmixujte a propasírujte přes sítko. Pancettu nakrájejte. V pánvi na 2 lžicích oleje restujte 1–2 minuty pancettu. Odstraňte tuk, přidejte cibuli a na mírném ohni vařte 10–12 minut, poté osolte, přidejte 10 lístků bazalky, po 3–4 minutách přidejte rozmixovaná rajčata, po 1 minutě přilijte 500 ml vroucí vody, přiklopte a na mírném ohni vařte 45 minut. Na závěr osolte, opepřete a po 5 minutách odstavte. Hotovou polévku podávejte se ztraceným vejcem, rozklepnuté přímo do horké polévky tak jak je uvedeno v originálním receptu, nebo s vařenými vejci jak jsme to připravili my. Podávejte s opečeným chlebem a bazalkou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.