Churros s portskou omáčkou

Churros con salsa di porto
288

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

  • 400 ml červeného portského vína
  • 135 g hladké mouky
  • 120 g másla
  • 70 g strouhaného parmazánu
  • 2 malá vejce
  • sladká paprika
  • arašídový olej
  • sůl

postup

Prosijte mouku.

Do rendlíku vlijte 200 ml vody, přidejte máslo a špetku soli. Od bodu varu přisypávejte pomalu mouku, ztlumte oheň na minimum a míchejte po dobu cca 5 minut, dokud se hmota nebude oddělovat od stran. Nakonec přidejte parmazán a dle potřeby ještě dosolte. 

Nechte hmotu vychladit, pak za stálého míchání přidávejte jedno vejce po druhém; můžete použít elektrický šlehač. 

Přendejte hmotu do cukrářského pytlíku s vroubkovaným otvorem o  průměru 12 mm. Vytlačujte válečky (churros) dlouhé 10 cm do horkého oleje. Když budou churros usmaženy dozlatova, nechte je okapat na kuchyňském papíře a posypte paprikou a osolte. 

V menším rendlíku přiveďte k varu portské víno a nechte ho vařit cca 10 minut nebo do té doby, dokud se nezredukuje asi na třetinu původního objemu. Touto omáčkou ochuťte churros a podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.