Chobotnice ztracená v zeleninovém salátu

Polpo affogato con macedonia di verdure
389

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

  • 1,2 kg chobotnice
  • 170 ml řeckého jogurtu
  • 50 g na kousky nakrájených fazolek
  • 50 g vyloupaného hrášku
  • 3 jarní cibulky
  • 2 papriky friggitelli
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 řapíkatý celer
  • čerstvé chilli papričky
  • citrón
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Chobotnici vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte 1 jarní cibulku, řapíkatý celer a vařte cca 30 minut. Mrkev a cuketu nakrájejte na malé kostičky. Do jiného hrnce nalijte vodu, osolte, ponořte fazolky, hrášek a vařte cca 1–2 minuty. Poté přidejte mrkev, po 1 minutě cuketu a další 2 minuty vše vařte. Poté sceďte. Papriky očistěte a podélně překrojte na ½. V pánvi na trošce oleje papriky cca 1 minutu z každé strany restujte, poté nakrájejte na tenké plátky. 2 jarní cibulky nakrájejte na tenká kolečka. Chobotnici sceďte, z ½ kůži z ještě teplé chobotnice odstraňte a nakrájejte na kousky o velikosti 1 cm. Nakrájenou chobotnici dejte do mísy, přidejte řecký jogurt, trošku nasekaných chilli papriček, nastrouhanou citrónovou kůru, citrónovou šťávu z ½ citrónu, zakápněte olejem, přidejte špetku soli, opepřete a vše promíchejte.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Tento recept můžete připravit několik hodin před samotným podáváním a uchovat salát v lednici. Všechny vůně se mezi sebou pěkně propojí.   Nevíte si rady, jak uvařit chobotnici? Podívejte se na naši kuchařskou školu a návod krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.