Chizze reggiane

323

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 25 ks
 doba přípravy: 1 hodina + 1 hodina odležení

ingredience

• 500 g hladké mouky • 250 g hoblin parmazánu Parmigiano Reggiano Dop • 40 g másla • 20 ml olivového oleje extravergine • kypřící prášek do pečiva • arašídový olej • sůl

postup

RECEPT Z EMILIA-ROMAGNA

V míse smíchejte mouku, máslo, olej, špetku soli, kypřicí prášek a 200 ml vlažné vody. Z těsta vytvarujte kouli, dejte do mísy, překryjte potravinovou fólií a cca 1 hodinu nechte odležet. Poté z těsta na pomoučeném válu vyválejte plát o výšce maximálně 2 mm. Z těsta pomocí rádýlka vykrojte 25 obdélníků o rozměru 12 x 8 cm. Na jednotlivé obdélníky na jejich ½ klaďte parmazánové hobliny, poté přehněte druhou ½ kratší části těsta a okraje k sobě přitiskněte. Dle potřeby okraje vodou navlhčete. V pánvi na dostatečném a rozpáleném arašídovém oleji (170–180°C) chizze smažte cca 3 minuty. Osmažené dejte okapat na kuchyňskou utěrku, dle chuti osolte a ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.