Cheesecake s fíky

305

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 12
 doba přípravy: cca 1 hodina a 20 minut + 30 minut na vychladnutí

ingredience

  • 250 g máslových čokoládových sušenek
  • 250 g čerstvé smetany
  • 200 g másla
  • 200 g čerstvého sýru robiola
  • 90 g krupicového cukru + trochu navíc
  • 30 g hladké mouky
  • 6 vajec
  • sůl

postup

Rozmixujte sušenky na prášek. Smíchejte je s rozpuštěným máslem a 3 lžícemi cukru. Rozprostřete získané těsto do kulaté formy ( ø 25 cm) pokryté pečicím papírem. Vytlačte těsto i na boky. Dejte do lednice ztuhnout 30 minut. Vyšlehejte žloutky s 90 g cukru, pak přidejte sýr robiola, mouku a smetanu. Vše promíchejte ručním šlehačem. Vyšlehejte tuhý sníh z bílků s 1 lžící cukru a špetkou soli. Přidejte žloutky. Vytáhněte formu z lednice, urovnejte piškot na bocích po obvodu formy, aby byl okraj stejnoměrný. Pak nalijte směs z vajec a robioly. Dejte péct 25 minut při 180 °C. Po vytažení z trouby nechte cheesecake úplně vychladnout. Podávejte ho ozdobený dle chuti čerstvými fíky nakrájenými na kousky.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Tato příprava vychází z klasického receptu na cheesecake z New Yorku. Na rozdíl od něj má ale vrchní část z fíků, namísto vrstvy zakysané smetany. Jestli máte rádi sladkokyselý kontrast, typický pro cheesecake, můžete doplnit recept malinovou omáčkou nebo zredukovaným červeným vínem a nebo balsamikovým octem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.