Chateaubriand na červeném pepři se zkaramelizovanými semínky

Chateaubriand con pepe rosa e semi caramellati
78

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

  • 720 g hovězí svíčkové
  • 100 ml calvadosu
  • 40 g slunečnicových semínek
  • 40 g dýňových semínek
  • 20 g sezamových semínek
  • 1 červené jablko
  • celý červený pepř
  • máslo
  • krupicový cukr
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Steak omotejte kuchyňským motouzem do tvaru, který si uchová i během pečení. Maso opepřete a osolte. V teflonové pánvi rozpalte trochu oleje, maso vložte do pánve a zprudka pečte 5 minut ze všech stran. Odstraňte přebytečný tuk, přidejte trochu másla a na mírném ohni pečte Chateaubriand. Průběžně přelévejte rozpuštěným máslem. Přiklopte a nechte péct cca 10 minut (středně propečený). Pečený Chateaubriand překryjte hliníkovou fólií a cca 10 minut nechte odpočinout, tak aby se jeho šťáva rovnoměrně rozprostřela. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na 8 stejných dílů. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte jablko a po několika minutách přimíchejte slunečnicová, dýňová a sezamová semínka. Dále přidejte lžíci červeného pepře, 2 lžíce cukru, přilijte trochu calvadosu a flambujte tak, že pánev nahnete směrem k plamenu, tímto způsobem se alkohol vznítí. Nakrájejte Chateaubriand a podávejte se zkaramelizovanými semínky.   Jak správně připravit Chateaubriand? Podívejte se na naši kuchařskou školu a návod krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.