Červené těstoviny s parmicí a koprem

Pasta rossa con triglie e aneto
156

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina + 30 minut odležení

ingredience

  • 250 g filetů z parmice
  • 200 g hladké mouky 00
  • 100 g krupicové mouky semoly
  • 40 g másla
  • rajčatový protlak
  • bílý vinný ocet
  • kopr
  • olivový olej extravergine
  • sůl

postup

2 lžíce rajčatového protlaku rozpusťte v 120 ml teplé vody. Mouku nasypte na vál, uprostřed hromádky utvořte důlek, do kterého nalijte vodu včetně protlaku. Smíchejte a vypracujte hladké červené těsto. Překryjte potravinovou fólií a na cca 30 minut dejte odležet do lednice.

Z těsta vyválejte tenký plát, nakrájejte proužky o délce 2 cm, dlaní  jednotlivě srolujte a vytvarujte válečky o délce 4–5 cm. Rozprostřete na moukou posypaný vál a ještě lehce posypte moukou. 

Jednotlivá filátka z parmice nakrájejte na 3 kousky, dejte do rozpálené pánve, zakápněte olejem, osolte pouze na straně bez kůže a cca 3–4 minuty pečte. Poté uchovejte v teple. 

Do jiné pánve nalijte 100 ml vody, 2 lžíce octa, přidejte špetku soli a dejte vařit, přimíchejte máslo, a jakmile se rozpustí, odstavte. 

Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny, cca 4–5 minut, sceďte, dejte do pánve s rozpuštěným máslem a několik minut povařte, aby se vše dobře spojilo. Na závěr posypte větší hrstkou nasekaného kopru. 

Hotové těstoviny servírujte do talířů, přidejte opečenou parmici a posypte ještě trochou nasekaného kopru.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.