Černá rýže s krevetami a avokádem

485

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 45 minut

ingredience

• 600 g keříkových rajčat • 350 g rýže Venere • 50 g čerstvého zázvoru • 8 krevet • 2 avokáda • kerblík • citrón • limetka • olivový olej extravergine • sůl

postup

RECEPT Z UMBRIE

Do hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, nasypte rýži a 16–18 minut vařte, uvařte al dente. Poté propláchněte studenou vodou, zakápněte olejem a nechte úplně vychladnout. Zázvor nastrouhejte, vložte do gázového obvazu a šťávu dobře vymačkejte. Do vymačkané šťávy přilijte 75 ml oleje a šťávu z ½ citrónu. Na závěr osolte. Spodní stranu rajčat nařízněte do tvaru kříže, na méně než 1 minutu ponořte do vroucí vody, slupku oloupejte, odstraňte semínka a rajčatovou hmotu na kostičky nakrájejte. Nakrájená rajčata smíchejte s rýží a přilijte zázvorovou šťávu. Avokáda oloupejte a rozmixujte s 60 ml oleje, přidejte špetku soli a limetkovou šťávu. Krevety vyloupejte, vnitřní černé střívko odstraňte a v teflonové pánvi na oleji restujte pouze z jedné strany méně než 1 minutu. Rýži pomocí nerezového kroužku servíruje do talířů, přidejte krevety, pomocí cukrářského pytlíku ozdobte avokádovým krémem, a přidejte lístky kerblíku. Zázvorovou šťávu podávejte v mističce odděleně.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.