Carpaccio z koňského masa na kyselo se zeleninou

350

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 20 minut

ingredience

• 400 g carpaccia z koňského masa • 4 řapíkaté celery včetně listů • 4 šalotky • 4 ředkvičky • kapary ve slaném nálevu • japonský rýžový ocet • arašídový olej • olivový olej extravergine • sůl

postup

10 g kaparů opláchněte, osušte a v pánvi na rozpáleném arašídovém oleji na 170 °C několik vteřin smažte. Očištěný řapík, šalotku a ředkvičky nakrájejte na tenká kolečka. Zeleninu vložte do mísy se studenou vodou, aby nezčernala. Plátky carpaccia vyskládejte na servírovací talíře. Zeleninu sceďte, dobře osušte, zakápněte olivovým olejem, přidejte 2 lžíce rýžového octa, osolte a naskládejte na carpaccio. Na závěr posypte smaženými kaparami a lístky celeru.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Koňské maso je v porovnáním s hovězím nasládlejší. Do tohoto receptu jsme vybrali kapary a japonský rýžový ocet, který není tolik agresivní jako vinný ocet. Najdete ho v obchodech s orientálními specialitami.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.