Carpaccio s malinovou omáčkou

327

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut + 1 hodina odležení

ingredience

• 300 g hovězí falešné svíčkové (váleček) • 80 g plátků ementálu • 50 g malin • 30 ml jablečného nebo malinového octa • 4 stonky řapíkatého celeru • rukola • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Do mísy nalijte 40 ml oleje, ocet, větší špetku soli, opepřete a přidejte maliny. Maliny v míse rozmačkejte a cca 1 hodinu nechte odležet. Řapíkatý celer očistěte a rozdělte na jednotlivé porce o délce 6–7 cm. Poté jednotlivé porce nakrájejte na kráječi na tenké plátky a dejte do mísy s vodou a ledem. Celer nechte ve vodě ponořený alespoň 30 minut, aby byl krásně křupavý. Malinovou směs přes sítko přeceďte, abyste získali jemnou omáčku. Celer sceďte, lehce osušte, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Poté celer dejte do 4 servírovacích talířů, do každého z nich přidejte několik lístků rukoly, několik na ½ překrojených malin, kousky ementálu a plátky falešné svíčkové. Přelijte malinovou omáčkou a ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.