Cannelloni s krevetami a pomerančem

Cannelloni con gamberi e arance
404

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut

ingredience

  • 1 kg červených krevet
  • 400 g hladké mouky 00
  • 2 00 g fenyklu
  • 190 g špenátu
  • 50 g šalvěje
  • 10 žloutků
  • 2 pomeranče
  • 1 vejce
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

V míse smíchejte mouku, žloutky, vejce, osolte a přidejte lžičku oleje. Přiklopte a cca 30 minut nechte odležet.

Krevety vyloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Pomeranč oloupejte a jednotlivé stroužky oloupejte a též na jemno nakrájejte.

V míse smíchejte krevety s pomeranči, osolte, opepřete a zakápněte olejem.

Ve vroucí osolené vodě vařte lístky šalvěje společně se 2 lístky špenátu. Ochlaďte je ve vodě s ledem, osušte a rozmixujte se 40 ml oleje, vznikne pesto.

Z připraveného těsta vykrojte 18 čtverečků o hraně 9–10 cm a ve vroucí osolené vodě vařte cca 1 minut. Poté ochlaďte ve studené vodě, sceďte a rozprostřete na látkovou utěrku.

Na jednotlivé těstovinové čtverečky klaďte krevety a srolujte do tvaru typického pro cannelloni.

V pánvi na oleji orestujte špenát a osolte. Špenát přidávejte postupně, aby listy zůstaly křupavé.

Očištěný fenykl pomocí kráječe nebo mandolíny nakrájejte na velmi tenké plátky.

Připravené cannelloni zakápněte vodou a dejte péct na 180 °C na 2 minuty. Pečením se těstoviny ohřejí a krevety uvnitř zůstanou syrové.

Poté cannelloni dejte do servírovacího talíře, přidejte špenát, fenykl, ozdobte šalvějovým pestem, zakápněte olejem a posypte nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.