Bruschetta na tymiánu s citrónem a garnáty

Bruschetta al timo e limone con scampi
306

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

  • 8 plátků bílého chleba
  • 3 jarní cibulky
  • 8 vyloupaných garnátů
  • 1 zralé rajče
  • 1 svazek tymiánu
  • akátový med
  • citrón
  • sůl
  • olivový olej extravergine

postup

Na plech dejte pečicí papír, rozprostřete plátky chleba a dejte péct na 170 °C na 5 minut. Lístky tymiánu otrhejte. Jarní cibulku očistěte a část zeleného stonku uchovejte na později, poté cibulku nakrájejte na tenké plátky. V pánvi na trošce oleje jarní cibulku cca 1 minutu restujte, poté plamen snižte, přidejte lžíci tymiánových lístků, nastrouhanou citrónovou kůru, lžičku medu a cca 2–3 minuty pokračujte ve vaření. Očištěné rajče nakrájejte na 4 stroužky. Plátky opečeného chleba potřete nakrájenými rajčaty, osolte, posypte nastrouhanou citrónovou kůrou a posypte zbylými tymiánovými lístky.  V pánvi na trošce rozpáleného oleje cca 1 minutu restujte pouze z jedné strany vyloupané garnáty. Osolte. Orestovanou jarní cibulku rozprostřete na připravený chleba, přidejte garnáty a ihned podávejte.   Nevíte si rady, jak očistit garnáty? Vyzkoušejte naši kuchařskou školu a návod krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.