Bramborový krém s hříbky a opečeným chlebem

438

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 20 minut

ingredience

• 800 g brambor • 140 g žitného chleba • 200 ml mléka • 100 g hříbků • šalvěj • bobkový list • sůl • pepř • olivový olej extravergine

postup

Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Dejte do zapékací mísy, přidejte bobkový list, několik lístků šalvěje, 300 ml vody, přiklopte a v mikrovlnné troubě vařte na maximum (700 W) cca 6 minut. Poté odstraňte aromatické bylinky a brambory rozmixujte s 200 ml mléka, přidejte 4 lžíce oleje, špetku soli a opepřete. Přiveďte k varu a poté odstavte. Hříbky nakrájejte na kousky, v pánvi na trošce oleje 2–3 minuty restujte, přidejte 2 lístky šalvěje, špetku soli. Bramborový krém podávejte s teplými hříbky a opečeným kousky žitného chleba.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.