Bramborové noky s omáčkou saor

Gnocchi di patate con saor
570

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

  • 1 k g uvařených brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g instantní kukuřičné mouky
  • 150 g cibule
  • 150 ml bílého vinného octa
  • 130 g pórku
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 1 vejce
  • bílé víno
  • strouhaný parmazán
  • muškátový oříšek
  • opláchnuté kapary
  • ančovičky v oleji
  • petrželová nať
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Do mísy nasypte obě mouky, přidejte prolisované brambory, špetku soli, muškátového oříšku, lžíci strouhaného parmazánu a vejce. Promíchejte, vytvořte těsto a vypracujte dlouhé válečky o ø 2 cm, ze kterých postupně krájejte noky. 

Noky lehce posypte moukami a přimáčkněte hroty vidličky. 

Polovinu octa nalijte do hrnce, přilijte 50 ml vína a cca 6–7 minut redukujte. 

Do pánve dejte na plátky nakrájenou cibuli, pórek na kolečka, nasekaný celer, přilijte 70 ml oleje a 8 minut nechte vařit. Poté přidejte lžíci kaparů, hrstku nasekané petrželové nati, 2 na kousky nakrájené ančovičky a restujte. Po 2–3 minutách přilijte zredukovaný ocet s vínem, osolte, opepřete a po 2 minutách odstavte. Vznikne tzv. omáčka saor. 

Do vroucí osolené vody dejte vařit noky, sceďte, jakmile vyplavou na hladinu a smíchejte s připravenou omáčkou saor. 

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.