Bramborové krokety s hutným srdcem

355

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut

ingredience

• 1 kg středně velkých brambor • 180 g mozzarelly • 60 g zelených oliv • 8 plátků sardelek v oleji • 2 vejce • hladká mouka • strouhanka • bazalka • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Dejte vařit brambory. Zatímco se vaří, nasekejte sardelky s několika lístky bazalky, nakrájejte mozzarellu na kostičky a olivy na malé kousky. Oloupejte brambory, ještě horké je propasírujte na kaši a promíchejte s olivami, osolte a opepřete. Z této směsi vytvořte váleček a rozdělte ho na 12 částí. Vytvořte 12 velkých kroket a do středu každé z nich vložte mozzarellu a směs nasekaných sardelek a bazalky. Krokety uzavřete a obalte je v mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Ihned je osmažte v dostatečném množství oleje rozehřátého asi na 170 °C. Krokety odkládejte na papírovou utěrku a ještě teplé podávejte.   TIP LA CUCINA ITALIANA Smažení musí být poměrně prudké, aby stačilo na zezlátnutí trojobalu a prohřátí vnitřku kroket.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.