Bramborová polévka s houbami a krutony

356

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 35 minut

ingredience

• 450 g brambor nakrájených na kostičky • 100 g hříbků nakrájených na kousky • 20 g petrželové nati • 8 plátků z bagety • tymián • parmazán • bobkový list • sůl • olivový olej extravergine Campo Corto

postup

Orestujte houby a brambory v hrnci na trošce oleje, se snítkou tymiánu a 2 bobkovými listy 2–3 minuty. Pak přilijte 500 ml studené vody, osolte, přikryjte a vařte 30 minut. Vezměte dvě naběračky polévky, rozmixujte je na krém a pak přidejte zpět do polévky. Vařte další minutu a pak zhasněte oheň. Dosolte a ochuťte troškou oleje. Naskládejte plátky pečiva na plech pokrytý pečicím papírem. Nasekejte na jemno petrželku, smíchejte ji s 30 g parmazánu a směs natřete na pečivo. Pak dejte péct 5–6 minut při 180 °C. Vytáhněte krutony z trouby a podávejte je s polévkou a pokapejte troškou oleje.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.