Bavarese z tureckého medu a croque monsieur

Bavarese di torrone e croque monsieur
345

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 45 minut + 2 hodiny na vychlazení

ingredience

  • 500 g panettone
  • 250 ml mléka + trochu navíc
  • 250 ml čerstvé smetany
  • 95 g cukru
  • 50 g měkkého tureckého medu + trochu navíc
  • 40 g přepuštěného másla
  • 8 g želatiny v plátcích
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • vanilkový lusk
  • kaštanový krém

postup

Namočte plátky želatiny do studené vody. 

Ohřejte mléko s rozkrojeným vanilkovým luskem. Vyšlehejte žloutky se 65 g cukru. Jakmile mléko téměř dosáhne bodu varu, přelijte jej do vyšlehaných žloutků, dejte znovu na vařič a vařte, dokud teplota nedosáhne 82–85 °C a vznikne crema inglese (vanilkový cukrářský krém). Přidejte vyždímané plátky želatiny, nechte je zcela rozpustit a pak nechte krém vychladit. 

Vyšlehejte šlehačku. Nakrájejte turecký med na jemno. Pak vše zamíchejte do krému. Směs vložte do 8 formiček, dejte je do lednice a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat. 

Rozkrojte panettone na díly a pak pomocí vykrajovátka vykrojte 16 koleček (ø 8 cm). Vždy 2 kolečka spojte pomocí kaštanového krému. Rychle je ponořte do mléka, pak ještě do 2 rozšlehaných vajec s 30 g cukru. Nakonec je smažte v rendlíku na přepuštěném másle.

Podávejte bavarese s croque monsieur s ovocem nakyslé chuti jako maracuja, rybíz nebo mochyní. Ozdobte dle libosti na hrubo rozdrceným tureckým medem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.