Artyčoky s bresaolou a kaviárem ze pstruha

Carciofi con bresaola e uova di trota
380

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 15 minut

ingredience

 

  • 100 ml mléka
  • 16 tenkých plátků bresaoly
  • 8 artyčoků
  • citrón
  • kukuřičný škrob
  • strouhaný parmazán
  • kaviár ze pstruha
  • olivový olej extravergine
  • sůl

postup

Artyčoky očistěte, tak že ponecháte kousek stonku a květy vydlabejte. Ve vroucí osolené vodě s citrónem vařte cca 12 minut. Poté odstavte a ve vodě nechte dalších 5 minut dojít. 

Dejte vařit mléko a do něj přimíchejte kukuřičný škrob rozpuštěný v trošce vody. Promíchejte a přidejte 2 lžíce strouhaného sýra, vznikne krém. Artyčoky sceďte, stonek odřízněte a nakrájejte na kolečka. Vše dejte do pánve a na trošce oleje orestujte cca 2 minuty. 

Stonky přimíchejte do sýrového krému a naplňte připravené artyčoky. 

Z plátků bresaoly poskládejte kytku a položte na naplněné artyčoky. Posypte hoblinami parmazánu a ozdobte kaviárem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.