Editorial 6/2018

1 113

I když mezi většinu našich čtenářů patří velcí dospělí chlapi a většinou úžasní kuchaři, přesto mají i oni blízko k dětem, alespoň k těm svým určitě! Stejně jako náš úžasný Davide Oldani ke svojí holčičce Camille na stránkách super popu, kde se sám sebe ptá: „Jsou to velcí, kdo učí malé, nebo je tomu naopak?“, a popisuje, jak vidí nyní vaření nově z pohledu tatínka. 

Toto číslo jsme věnovali hodně dětem, a také všemu, co nám z jakéhokoliv důvodu pomáhá, nebo tomu, kdo pomáhá. Naše dětské putování číslem začneme v městečku hraček, kterému se tak říká proto, že se zde právě vyrábí. Pojďte s námi nahlédnout do nenápadného městyse Seiffen, kousek od severočeského Litvínova, kde se nebáli zkusit něco jiného. A protože nejen děti, ale dospělí obzvlášť jsou velmi soutěživí (já se přiznám, že já hrozně!), nepřehlédněte velkou vánoční soutěž o zajímavé a také doslova lahodné dárky!

Pak ke stolu pozveme, pravda trochu zvláštní, hosty, ale přiznejme se, kdo z nás neměl toho svého oblíbeného plyšáka? Kuchař Aldo Ritrovato je miluje natolik, že jim věnoval celou rubriku. Poznáte jich na našich stránkách mnoho a ke stolu je pozveme všechny. Proto nepřehlédněte nabídku úžasných hraček, které si kupují i dospělí, jsou tu totiž i pro ně, pro dospělé, kteří milují plyšáky dodnes. O to víc mám plyšáky, hlavně ty od Sigikid z kolekce BEASTS ráda, protože každý z nich má svůj neuvěřitelný příběh, který vám chce vyprávět a klasickému pojmu plyšová hračka dodávají zcela nový rozměr.

Ve školičce vaření, když budou za chvíli ty Vánoce, mají vaše dětičky možnost připravit si hned čtyři bezvadné recepty. Tak, milí rodiče, je vyzkoušejte s nimi a pak nezapomeňte zvolit ten nejlepší, který vám i vašim dětem půjde nejlépe! A nezapomeňte své děti při tom společném snažení také hezky vyfotit, abyste vyhráli nějakou pěknou hru nebo hračku. Ať už si ke kuchtění vyberete vanilkový pudink, citrónové sušenky, dort z Pandory nebo pohankové grissini. Všechno si musíte v životě ale zasloužit, milé děti, tak vybírejte, který recept zkusíte a pošlete nám fotky do redakce.Od dětí se přiblížíme k člověku, který nejen, že dává jídlu druhou šanci, ale jemuž se v celém profesním životě prolíná pomoc druhým. Co je na tom pro mne však tak obohacující, je fakt, že tato žena, v loňském roce oceněna titulem Laskavec roku, se necítí nijak výjimečná, ba naopak. Paní Věra Doušová, náš host tohoto čísla, už jedenáctým rokem vede Potravinovou banku, neziskovou organizaci, která dává jídlu druhou šanci. K tomu, abychom pomáhali, musíme být sami zdrávi, a proto se ptám – už jste letos měli třeba granátové jablko? Víte, že je úžasné díky semínkům, která jsou velmi bohatá na vitamín C a antioxidanty, která pomáhají tělu bránit se proti nástrahám zimy a jsou přírodním elixírem mládí?

A pokud jste na tom jako já, že stále pracujete a nemáte ještě pro nikoho žádný dárek, ale víte o někom, kdo rád jí, nebo rád vaří, vezměte nůžky do ruky a vystřihněte stranu 5, a je to! O zbytek se postaráme už my. 

Krásné svátky a v novém roce nechť vás provází inspirace ve všech směrech! 

Vaše Kateřina Reimitzová

Mohlo by Vás zajímat Více o autorovi